THE BASIC PRINCIPLES OF MARKA KüLTüRü

The Basic Principles Of marka kültürü

The Basic Principles Of marka kültürü

Blog Article

Daha sonra çıkabilecek sorunları engelleme ve tescil sürecinin sorunsuz ilerlemesini sağlama amacı taşır.

Örnek: Rolex daima müşterisini prestijli hissettirmeye odaklanmış bir markadır. Ürünlerinden, satış yerlerine kadar bu hissi yansıtır.

Hızla değişen ve yayılan bilgi iletişim teknolojileri, marka iletişiminin uygulamalarında ve iletişim sistemlerinde köklü dönüşümlere neden olmaktadır. Çalışma, yeni medya araçlarıyla, bireylerin mecra olmaları ve bu alanda kullanılan, değişen ‘Marka İletişimi’ni ve değişen kitle iletişim araçlarına doğru içerik üretimini ele almaktadır. Günümüzde sosyal ve yeni medya; diyaloğa dayalı, çift yönlü, etkileşimli iletişime izin veren yapısıyla, kitlelerin yönettiği yeni medya ve onların içerik yönetiminde değişimleri ortaya koymuştur.

markalaşma, tüm firmalar için dünya pazarında yer sahibi olma ve ticaret hacmini get more info arttırma bakımından çAlright önemlidir. yüksek giderleri göz önüne alarak firmalar reklamlar ile markalaşma süreçlerini hızlandırmaya çalışmaktadır.

Kurumların sürdürülebilir hedefler oluşturmalarına yardımcı olmak, bu hedeflere ulaşma yöntemleri konusunda bilgi birikimlerini artırmak, bireysel gelişime olduğu kadar iş sonuçlarına da doğrudan katkı sağlayacak ve kurumlara artworkı değer yaratacak şekilde çalışanların donanımını arttırarak yetkin profesyonelleri iş dünyasına kazandırmak üzere bireysel ve kurumsal eğitimler tasarlıyoruz.

Markanızın hangi değerleri benimsediğini belirlemelisiniz. Markanız hizmet ve/veya ürünlerinde hangi değerler ile öne çıkmak istiyor? Müşterilerinizin beklentileri ve şirkete bağlılığı konusunda bu son derece önemlidir.

Konunun hassasiyetine önem veren ve kurumunda farklılık yaratmak isteyen tüm çalışanlar için uygun bir eğitimdir.

Eğitime, kuruluşların kalite yöneticileri, çevre yönetim sistemi sorumluları, enerji yönetiminden sorumlu çalışanları, danışmanlar, mühendis ve diğer teknik personeller katılabilmektedir. Eğitimin sadece özel sektör kuruluşlarına değil, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, laboratuvarlar, akredite belgelendirme kuruluşları, meslek odaları vb gibi kurumlara da hitap ettiğini belirtmekte fayda vardır.

Markalar sadece görünüşten veya imajlarından ibaret değildir. Markalar, daha çOkay ürünlere “iç içe geçmiş” olan çOkay algılı prizmalardır. Genellikle markalaşmadaki en kritik ve zorlu iş, ürünün marka değerini improve edecek şekilde tasarlanmasıdır. Ürün tasarımını markalaşma sorunu olarak düşünmek, (otomobiller, bilgisayarlar, tüketici elektroniği, cihazlar) gibi yoğun tasarım endüstrilerinde yeni yeni ortaya çıkmış bir yaklaşım biçimidir.

Şirketler: Şirket, müşteriye “dokunan” ürünle alakalı tüm faaliyetleriyle markayı şekillendirir. Pazarlama karmasının tüm bileşenleri—ürün, iletişim, kanallar, fiyat politikaları—ürün hakkında “hikayeler anlatma” potansiyeline sahiptir. Aşağıda, şirketin yazarlık rolünü detaylı biçimde inceleyeceğiz.

Marka, içerdiği unsurlarıyla işletmenin özünü yansıtmayı hedefler. İşletmeyi tanıtma ve kalitesini yansıtma güdüsüyle hazırlanır.

Sonuç olarak, marka tescil sürecinde ön araştırma ve marka izleme sistemlerinin kullanılması, işletmeler için önemli bir stratejik araçtır. Bu süreçlerin doğru uygulanması, markanın değerini arttırırken aynı zamanda işletmenin rekabet gücünü de korumaya propertyımcı olacaktır.

Teknolojinin itici güç olduğu bu gelişmelerde dikkat çeken nokta çapraz uygulamaların varlığıdır. Telekomünikasyon alt yapılarındaki değişimin bir yansıması olan bu uygulamalar yeni medya altında toplanmaktadır. Bu durum, farklı açılımları da beraberinde getirir. Diğer yandan, yakınsama sıklıkla alt yapılardaki değişimin kavramsallaştırılması için kullanılır. Ancak yakınsama bir süreç olarak ele alındığı zaman sadece teknik alt yapıları değil aynı zamanda piyasa oyuncuları ve kullanıcıları da içeren bir dizi değişimi temsil eder.

BÜYEM İşbirliği ile Sertifika Programları Daha iyi bir gelecek ve daha iyi bir yaşam için öncülük edecek yeni nesil marka liderleri yetiştirmek üzere Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ile sertifika programları…

Report this page